BMW 5-Serie met VACU flitslamp

Met regelmaat ontvangen we bijzondere voertuigen in werkplaats voor specialistische (onopvallende) rijopleidingen. Onlangs mochten wij een BMW 530E XDRIVE opbouwen met speciale signalering.

Speciale Vacumontage dak flitslamp
Om aan de regeling Optische en Geluidssignalen 2009 (ROG2009) te voldoen is een Klasse 2 flitslamp in de categorie "T" conform de ECE R65 regelgeving vereist. Over het algemeen word dit op speciale voertuigen ingevuld met een 360° flitslamp en sterke magneet geschikt tot wel 270 km/h.
De 5-Serie bevat echter een volledig aluminium dak waarop de standaard magneetvoet geen hechtingswaarde bied. Speciaal hiervoor hebben wij een Movia-SL laten ontwikkelen met vacuümpomp. 

Vacuümpomp bied mogelijkheden
Steeds vaker zien we voertuigen met een aluminium of glazen dak. De Movia SL met vacumontage bevat een pomp die de lamp strak tegen het dak aantrekt door middel van het vacuüm zuigen van de hoogwaardige zuignap. Bij een schone ondergrond is de lamp geschikt tot snelheden tot wel 290 km/h en zit deze onbeweeglijk gemonteerd. 

Polariteitswissel
De Movia-SL is voorzien van een polariteitswisseling. De Movia-SL kan op twee manieren worden aangesloten op een spanningsbron. Bij het standaard aansluiten flitst de lamp in combinatie met de vacuümpomp. Wanneer de polariteit word omgedraaid zuigt enkele de vacuümpomp zodat de lamp ook op het voertuig kan blijven zitten wanneer de blauwe signalering is uitgeschakeld

Meer foto's:

Meer informatie:

-> Inbouwservice

-> Alles over ECE R65


Klantenservice Faro-Signalering
Maandag t/m vrijdag
08.00  -  17.00 uur

Telefoon: 085 060 1607

Email: info@faro-signalering.nl